Reumatologie

Uw bedrijfsarts, verzekeringsarts of werkgever heeft u voor een expertise reumatologie verwezen naar onze reumatoloog. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme reumatologie en het reumatologisch onderzoek bij DC verzuimDiagnostiek inhoudt.

 

Het specialisme reumatologie

Het specialisme reumatologie houdt zich bezig met de zorg voor patiënten met gewrichtsklachten en/of klachten van het afweersysteem (ook wel immuunsysteem genoemd).

Onder de noemer reuma kunnen meer dan tweehonderd verschillende ziektes worden geplaatst. Het omvat alle ziekten en aandoeningen die pijn en/of misvormingen veroorzaken in het bewegingsapparaat: de gewrichten, de gewrichtskapsels, de spieren, de pezen, de slijmzakjes en het bot.

In grote lijnen zijn de aandoeningen onder te verdelen in vier grote groepen:

  • De ontstekingstrauma’s
  • De artros of slijtagereuma’s
  • De weke delen rauma’s (de reuma’s buiten de gewrichten)
  • De reuma’s van het skelet

 

De expertise reumatologie

De expertise reumatologie bij EC VerzuimDiagnostiek duurt een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek wordt ingegaan op de klachten en de voorgeschiedenis.

 

De uitslag van de expertise reumatologie

De resultaten van het reumatologisch onderzoek moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de bedrijfsarts, de medisch adviseur of verzekeringsarts die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken). Als wij, met uw toestemming, bij andere behandelaren informatie moeten opvragen, kan dit langer duren.

reumatologisch onderzoek, expertise reumatologieIn het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (bedrijfsarts, verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

Alle reumatologen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie

Meer informatie over onze reumatoloog