head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Inzetbaarheidsprofiel

Met welke beperkingen en mogelijkheden moet rekening worden gehouden bij de re-integratie van de medewerker op basis van een bij DC VerzuimDiagnostiek uitgevoerde medisch specialistische expertise?

 

Op basis van een medisch specialistische expertise kan een verzekeringsarts van DC VerzuimDiagnostiek een onafhankelijk, (beperkt) inzetbaarheidsprofiel (IZP) opstellen. Dit wordt gedaan aan de hand van het NVAB IZP-model. De verzekeringsarts voegt daar de verzekeringsgeneeskundige overwegingen aan toe. Het IZP maakt gebruik van de begrippen uit de Functionele Mogelijkheden Lijst (FML). De verzekeringsarts baseert zich bij het opstellen van de IZP op de rapportage van de medisch specialist. De cliënt hoeft (meestal) niet aanvullend onderzocht te worden.

 

Handvat voor het bepalen van de belastbaarheid

Voor verwijzend bedrijfsartsen is het profiel een handvat bij het zoeken naar een re-integratieoplossing voor een werknemer. Met het opgestelde profiel kan de bedrijfsarts inzichtelijk maken met welke beperkingen en mogelijkheden daarbij rekening moet worden gehouden. Welk werk is mogelijk en welk niet?

 

Het inzetbaarheidsprofiel als communicatiemiddel

Het inzetbaarheidsprofiel is een standaard instrument, ontwikkeld door de beroepsverenigingen uit de bedrijfsgezondheidszorg (o.a. NVAB) samen met het UWV.
Het inzetbaarheidsprofiel maakt communicatie tussen alle partijen makkelijker. De inzetbaarheid wordt namelijk voor alle betrokken partijen (werkgever, werknemer, bedrijfsarts en de verzekeringsarts van het UWV) helder in kaart gebracht.

 

Opgesteld door ervaren verzekeringsartsen

Binnen DC VerzuimDiagnostiek wordt het inzetbaarheidsprofiel opgesteld door onze onafhankelijke verzekeringsartsen. Zij hebben ruime kennis en ervaring op het gebied van complexe vraagstukken binnen de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde.

 

Kosten

De kosten van een IZP bedragen € 350,- (exc. Btw).

 

 

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

COMPLIMENTEN & KLACHTEN

DC VerzuimDiagnostiek wil graag al uw vragen beantwoorden. Lees hier aan wie u uw vragen, complimenten en klachten over ons centrum kunt richten.

Lees verder