head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zorg groeit ook in 2020 weer hard

De zorg groeit in 2020 net als dit jaar harder dan de gehele economie. Onder meer extra geld om de kwaliteit te verbeteren en de wachtlijsten te verkorten zijn daar de aanjagers van, schrijft het ING Economisch Bureau. De economen van de bank verwachten een groei van 2,5 procent voor de gehele zorgsector.

Door die groei stijgen ook de zorguitgaven als percentage van het bruto binnenlands product weer tot de 10,6 procent die in het recordjaar 2014 werd bereikt. Daarna werd een aantal jaren de hand op de knip gehouden om de zorgkosten te beperken.

De ouderenzorg groeit komend jaar het hardst omdat er 500 miljoen euro is uitgetrokken voor kwaliteitsverbetering. De jeugdzorg krijgt er 300 miljoen euro bij, maar ook huisartsen en wijkverpleging groeien stevig.

Het aantal mensen dat in de zorg werkt stijgt komend jaar tot boven de 1,5 miljoen. Dat betekent een verdubbeling in de afgelopen dertig jaar. (ANP)

 

Bron: Skipr / 24 december 2019

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

COMPLIMENTEN & KLACHTEN

DC VerzuimDiagnostiek wil graag al uw vragen beantwoorden. Lees hier aan wie u uw vragen, complimenten en klachten over ons centrum kunt richten.

Lees verder