head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Webinar Reizigersziekten

Op 7 november 2022 organiseren wij het webinar Reizigersziekten voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs. Spreker is internist-infectioloog dr. P.P.A.M. van Thiel.

 

Datum: 7 november 2022

Tijd: van 19.00 tot 20.00 uur

Accreditatie: 1 punt via AbSg bij deelname aan de live scholing (niet de replay). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Doelgroep: bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs

Thema: Reizigersziekten

 

PDF van de Presentatie

webinar Reizigersziekten Expertise Centrum MediLibra 7 nov 2022

 

Aan bod komt

1. De meest voorkomende infectieuze aandoeningen tijdens en na reis in de tropen
2. Infectie problemen bij reizen door Europa
3. Preventie maatregelen binnen de reizigersziekten

 

Leerdoelen

  • Na het volgen van deze nascholing heeft de deelnemer kennis van:
    de belangrijkste ziekten tijdens en na tropenbezoek, de ziekten welke onmiddellijk verwijzing en behandeling behoeven en de benadering van ziekten met langdurige gevolgen; idem voor ”Europa-reizen”.
  • belangrijke preventieve maatregelen in de reizigersgeneeskunde.

 

Over de spreker

De heer Van Thiel was tot medio 2013 als internist-infectioloog verbonden aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, aan de onderafdeling “Infectieziekten, AIDS en Tropische Geneeskunde”, onderdeel van de afdeling inwendige ziekten. Tevens was hij in deze periode consulent Tropische Geneeskunde voor de Geneeskundige Dienst van het Ministerie van Defensie.

Vanaf medio 2013 is de heer Van Thiel gastconsulent bij het Tropencentrum van de Universitaire Medische Centra Amsterdam, locatie AMC en mentor co-assistenten.

Verder is hij ‘’visiting medical specialist’’ College of Medicine, University of Malawi, Blantyre (Malawi), eindverantwoordelijk arts ‘’www.vaccinatiecentrum.nl’’ en internist voor ‘’Executive Health Management’’ in Hoofddorp.

Daarnaast is de heer Van Thiel voorzitter van het Kwaliteitsconcilium van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) en secretaris van het CIGT (Concilium Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde) van de NVTG (Ned. Ver. voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg).

 

Informatie & afmelden

Janneke van Son | [email protected]

 

Blijf op de hoogte van nieuwe nascholingen

Blijf op de hoogte van al onze bijeenkomsten. Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder