head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Publicatie in GAVscoop: Wat zegt een positieve uitslag?

Neuropsychologen Jos de Jonghe, Tjerk Schoemaker en psychiater Dick Lam van DC VerzuimDiagnostiek schreven het artikel ‘Symptoomvaliditeitstests in neuropsychologisch onderzoek (NPO) bij chronische vermoeidheid en chronische pijn. Wat zegt een positieve uitslag?’ Dit artikel werd gepubliceerd in de GAVScoop van december 2015, het tijdschrift voor Geneeskundig Adviseurs in particuliere Verzekeringszaken.

 

Symptoomvaliditeitstesten

De testen meten of mensen zich voldoende inspannen tijdens onderzoek of zelfs moedwillig verkeerde antwoorden geven. Een vraag die bij veel verwijzers leeft, is of factoren zoals vermoeidheid op de testdag of het niet goed in je vel zitten, een verklaring kunnen zijn voor een positieve SVT-uitslag.

Lees het volledige artikel uit GAVscoop dec 2015

Deze relatie blijkt er niet te zijn, concluderen de auteurs op basis van onderzoek. Symptoomvaliditeitstesten zijn betrouwbaar. Ook als iemand moe, down of gestrest is, tonen de testen goed aan of iemand klachten of slechte prestaties veinst.

Van psychische klachten kun je geen foto maken. Hoe weet je bij arbeidsongeschiktheid wat echt medisch is en wat niet? Bij DC VerzuimDiagnostiek raden wij daarom meestal aan om psychiatrisch onderzoek te combineren met een neuropsychologisch onderzoek (NPO), dit is inclusief symptoomvaliditeitstesten. Door deze onderzoeken te combineren weet je wat echt is en wat niet. Dat is beter voor alle partijen, ook voor de werknemer of verzekerde.

 

Toelichting op het artikel?

Wilt u meer weten over onze Neuropsychologische Onderzoeken (NPO’s)? Of wilt u toelichting op het artikel? De auteurs staan u graag te woord. Of zijn zeer bereid de resultaten aan u te komen presenteren. Mail ons via [email protected] en zij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder