head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Prof. dr. J.P.W.R. Roovers

Functie: Urogynaecoloog | Amsterdam | BIG 49046959101

 

Opleiding & ervaring

De heer prof. dr. J.P.W.R. Roovers (Jan-Paul) studeerde geneeskunde aan de universiteit van Utrecht. Sinds 1996 houdt hij zich intensief bezig met patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bekkenbodem problematiek.

In 2001 promoveerde Roovers aan de Universiteit Utrecht op operaties vanwege een verzakking en de gevolgen voor het plassen, ontlasten en seksueel functioneren. In datzelfde jaar ontving hij de Cobraprijs. Een prijs die 2-jaarlijks in Nederland wordt uitgereikt voor een uitmuntende bijdrage op het gebied van chirurgische ontwikkeling.

Roovers volgde zijn opleiding tot gynaecoloog in het UMC Utrecht en het TweeSteden Ziekenhuis Tilburg. Vervolgens werkte hij in het Universitair Ziekenhuis van Leuven om zich nog verder te specialiseren in de bekkenbodem chirurgie.

Sinds 2006 werkt Roovers als urogynaecoloog bij de afdeling Obstetrie en Gynaecologie van het AMC, waar hij sinds 2012 hoofd is van de afdeling Gynaecologie. Daarnaast is hij sinds 2008 als medisch directeur verbonden aan Bergman Clinics Vrouwenzorg in Amsterdam.

 

Urogynaecologie

In 2014 werd hij benoemd tot hoogleraar Gynaecologie, in het bijzonder de Urogynaecologie, aan de Faculteit der Geneeskunde van Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Sinds 2016 is hij ook gasthoogleraar aan de universiteit in Kaapstad, Zuid Afrika.

De onderzoeksgroep van Roovers richt zich met name op de evaluatie en veilige introductie van nieuwe operatieve technieken. Nieuwe behandelingen, zoals operaties met vaginale implantaten (“matjes”) vanwege verzakking, zijn in het verleden onvoldoende geëvalueerd voordat ze werden geïntroduceerd. De intentie is door betere evaluatie voorafgaand aan klinische introductie, de patiënt te beschermen, maar wel de innovatie te blijven stimuleren.

Roovers is tevens vicevoorzitter van de landelijke werkgroep bekkenbodem van de gynaecologische beroepsvereniging, redacteur van 2 internationale gynaecologische tijdschriften, initiator van de Nederlandse complicatie registratie bekkenbodem chirurgie en voorzitter van de internationale commissie die wereldwijd verantwoordelijk is voor opleiding op het gebied van bekkenbodem zorg.

 

Aandachtsgebieden

Roovers heeft een speciale interesse in nieuwe operaties met betrekking tot verzakking en incontinentie.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder