head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Prof. dr. J.B.L. Hoekstra

Functie: Internist | Amsterdam | BIG 39021562701

 

Opleiding & ervaring

Prof. dr. J.B.L. Hoekstra (Joost) voltooide in 1974 zijn artsexamen aan de Universiteit van Utrecht. Een jaar later volgde zijn registratie als huisarts.
In de periode 1976-1981 deed de heer Hoekstra zijn opleiding tot internist in het Militair Hospitaal Utrecht, het Diakonessenhuis Utrecht, en het Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU). Vervolgens promoveerde hij in 1982 op “C-peptide, clinical and biochemical studies”.

De heer Hoekstra was lange tijd als internist en als opleider verbonden aan de afdeling interne geneeskunde van het Diakonessenhuis in Utrecht. In die tijd trad hij tevens op als deskundige voor de Centrale Raad van Beroep in Utrecht.

Van 2001 tot 2014 bekleedde hij de functie van Hoogleraar interne geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam / Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam, waarvan enige tijd als opleider. In 2012 ontving hij een buitenlandse onderscheiding voor zijn werk (Fellow of the Royal College of Physicians in Edinburg).

Na zijn pensioen was de heer Hoekstra enkele jaren als internist parttime verbonden aan het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Momenteel is hij als internist parttime werkzaam in het AMC (poliklinisch werk) en als wetenschappelijk medewerker aan het academisch onderzoeksinstituut Julius Clinical in Zeist.

 

Nevenactiviteiten

De heer Hoekstra was auteur, cq coauteur, van ruim 200 wetenschappelijke publicaties en heeft talrijke bestuursfuncties bekleed. Ook was hij gedurende 20 jaar ‘lid beroepsgenoot’ bij het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag. Al enkele jaren is hij lid van de Gezondheidsraad (permanente commissie Rijvaardigheid).

 

Aandachtsgebieden

De heer Hoekstra is een als zodanig geregistreerd algemeen internist. Een aandachtsgebied van hem is diabetologie.

 

Locatie expertise

De heer Hoekstra verricht de medische expertises op onze locatie in Amsterdam.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder