Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Hervatting expertises

Update n.a.v. persconferentie 6 mei: Vanaf maandag 11 mei hervatten wij onze onderzoeken op locaties. Bij de uitvoering ervan hanteren wij strikte maatregelen in het belang van ieders gezondheid. Daarnaast blijven we onderzoek via beeldbellen aanbieden.

 

Veiligheidsmaatregelen onderzoek op locatie

 • Wij verzoeken cliënten om alleen te komen. Lukt dit niet dan vragen wij de begeleider om tijdens de afspraak niet in de wachtkamer plaats te nemen, maar bijvoorbeeld buiten of in de auto.
 • Alle afspraken zijn zo gepland dat er maximaal 2 personen in de wachtkamer zitten.
 • Een dag voor het bezoek wordt de cliënt door onze coördinator gebeld. Aan de hand van een vragenlijst gaan we na of er specifieke klachten zijn zoals hoesten, koorts en kortademigheid. Is dat het geval, dan kan de cliënt niet bij ons terecht. We verzetten de afspraak.
 • In de spreekkamer 1,5 m afstand bewaren.
 • Bij binnenkomst dient cliënt de handen te desinfecteren met handgel.
 • Bij lichamelijk onderzoek draagt de onderzoeker een masker.

 

Onderzoek via beeldbellen

Er zijn expertises die via beeldbellen kunnen worden uitgevoerd. Die worden nu, maar ook in de toekomst waar mogelijk zo uitgevoerd. Bijvoorbeeld als cliënten twijfelen over de gezondheid of als cliënten van ver komen.

Een deel van de medische onderzoeken bij DC VerzuimDiagnostiek bieden wij, onder bepaalde voorwaarden, aan via beeldbellen. Onze psychiatrische onderzoeken kunnen bijvoorbeeld volledig plaatsvinden via beeldbellen. Voor de overige specialismen geldt dat we het onderzoek kunnen splitsen naar:

1) Een beeldbel gesprek met de medisch specialist

2) Een lichamelijk onderzoek door de medisch specialist met eventueel beeldvormend onderzoek, op een nader te bepalen tijdstip.

Door het medisch onderzoek te splitsen, beperken we de duur van het fysieke contact tussen specialist en cliënt. De uitgebreide anamnese wordt immers gedaan via beeldbellen.

 

Veilig beeldbellen

Wij hebben meerdere proefonderzoeken via beeldbellen gedaan en deze zijn bij de betrokken partijen goed bevallen. Wij hebben gekozen voor het WeSeeDo beeldbel systeem. Dit is een door de KNMG aanbevolen systeem dat voldoet aan AVG-, NEN-, en ISO-normen.

Het systeem is speciaal ontwikkeld voor medisch gebruik. De cliënt meldt zich middels een meegestuurde link in een virtuele wachtkamer, waarna het gesprek kan starten.

 

Beeldbellen voorwaarden

Onder de volgende voorwaarden kunnen psychiatrische expertises via beeldbellen door onze medisch specialisten uitgevoerd worden:

 • Aanvragende partij (-en) is/zijn het eens met de beeldbel methode.
  Cliënt (keurling) is het ermee eens en stemt schriftelijk in met onderzoek via beeldbellen.
 • De onderzoeker bepaalt of hij/zij vindt dat er sprake is van voldoende betrouwbaar onderzoek.
 • Het beeldbel onderzoek wordt niet opgenomen door de onderzoeker. Deze maakt wel aantekeningen, zoals gebruikelijk bij elk onderzoek.
 • De procedures voor inzage-, correctie- en eventueel geldend blokkeringsrecht worden op dezelfde manier in acht genomen.

Uiteraard staan wij en onze medisch specialisten open voor overleg om te bepalen of beeldbellen voor uw expertise een optie is. Bel gerust via 088 0062850.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

COMPLIMENTEN & KLACHTEN

DC VerzuimDiagnostiek wil graag al uw vragen beantwoorden. Lees hier aan wie u uw vragen, complimenten en klachten over ons centrum kunt richten.

Lees verder