Plastische chirurgie

Uw bedrijfsarts, verzekeringsarts of werkgever heeft u voor een medische expertise verwezen naar onze plastisch chirurg. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme en het onderzoek plastische chirurgie bij DC verzuimDiagnostiek inhoudt.

 

Het specialisme plastische chirurgie

Plastische chirurgie is het specialisme dat bij uitstek zich bezig houdt met het herstel van vorm en functie. Dit herstel is nodig omdat de vorm of de functie van een lichaamsdeel verstoord is door een aangeboren afwijking. Of door een niet aangeboren afwijking, zoals door een ongeval, een infectie of een operatie.

Een voorbeeld van het laatste is de reconstructie van een borst die in verband met borstkanker is geamputeerd. Een heel belangrijk onderdeel van de plastische chirurgie is de handchirurgie. Ten slotte is de cosmetische chirurgie waarschijnlijk het bekendste onderdeel van de plastische chirurgie.

 

De expertise plastische chirurgie

De expertise plastische chirurgie bij EC VerzuimDiagnostiek duurt een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de plastisch chirurg in op de klachten en de voorgeschiedenis. Het lichamelijk onderzoek beslaat in de meeste gevallen een onderzoek door de specialist van de aandoening. Vaak wordt een röntgenfoto gemaakt. Soms is ander aanvullend onderzoek nodig. De plastisch chirurg bespreekt met u welke onderzoeken gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de vraagstelling te komen.

Is van tevoren bekend welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden, dan proberen wij dit op 1 dag uit te voeren, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dit is niet altijd mogelijk. Soms blijkt op basis van het onderzoek door de plastisch chirurg pas welk aanvullend onderzoek nodig is. Uiteraard doen wij, in overleg met u, ons uiterste best dit zo efficiënt mogelijk te plannen.

 

De uitslag van de expertise plastische chirurgie

De resultaten van het plastisch chirurgisch onderzoek moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt binnen een week schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de bedrijfsarts, de medisch adviseur of verzekeringsarts die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken). Als wij, met uw toestemming, bij andere behandelaren informatie moeten opvragen, kan dit langer duren.

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt.

Uw verwijzend arts (bedrijfsarts, verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

Alle plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische chirurgie.

 Bekijk onze plastisch chirurg.