head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dr. P.P.A.M. van Thiel

Functie: Internist-infectioloog | Amsterdam | BIG 29024264801

 

Opleiding & ervaring

Dr. Pieter van Thiel studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Leiden (1977). Na zijn studie verbleef hij 5 jaar als tropenarts in Malawi (Zomba) en specialiseerde zich vervolgens als internist-infectioloog in het AMC (tegenwoordig Universitaire Medische Centra Amsterdam).

Na zijn specialisatie was de heer Van Thiel vanaf 1993 – medio 2013 als internist-infectioloog verbonden aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, aan de onderafdeling “Infectieziekten, AIDS en Tropische Geneeskunde”, onderdeel van de afdeling inwendige ziekten. Tevens was hij in deze periode consulent Tropische Geneeskunde voor de Geneeskundige Dienst van het Ministerie van Defensie.

Vanaf medio 2013 is de heer Van Thiel gastconsulent bij het Tropencentrum van de Universitaire Medische Centra Amsterdam, locatie AMC en mentor co-assistenten.

Verder is hij ‘’visiting medical specialist’’ College of Medicine, University of Malawi, Blantyre (Malawi), eindverantwoordelijk arts ‘’www.vaccinatiecentrum.nl’’ en internist voor ‘’Executive Health Management’’ in Hoofddorp.

Daarnaast is de heer Van Thiel voorzitter van het Kwaliteitsconcilium van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) en secretaris van het CIGT (Concilium Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde) van de NVTG (Ned. Ver. voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg).

In 2010 promoveerde hij bij de UvA met het proefschrift “Cutaneous Leishmaniasis in Dutch Military”.

 

Aandachtsgebieden

Algemene interne geneeskunde met focus op infectieziekten (in het bijzonder tropische geneeskunde en reizigersgeneeskunde).

 

Locatie onderzoek

Internist dr. Van Thiel verricht de medische expertises vanuit onze locatie in Amsterdam.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder