head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dr. J.T.M. van der Meer

Functie: Internist-infectioloog | Amsterdam | BIG 79022711201

 

Opleiding & ervaring

Dr. J.T.M. van der Meer (Jan) studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universteit in Amsterdam. Hij volgde zijn opleiding tot internist in de Mariastichting in Haarlem en het Leids Universitair Medisch Centrum waar hij promoveerde op epidemiologisch onderzoek naar de effectiviteit van endocarditis profylaxe.

Dr. Van der Meer is tevens volledig geregistreerd als epidemioloog. De opleiding hiervoor volgde hij deels in de Verenigde Staten. Nadat hij het aandachtsgebied infectieziekten afrondde in Leiden heeft hij van 1992 t/m 2017 gewerkt in het AMC als internist-infectioloog met bijzondere belangstelling voor HIV, hepatitis C, infectieuze endocarditis en S. aureus infecties.

Hij was o.a. langdurig voorzitter van de antibioticacommissie in het AMC en voorzitter van de werkgroep endocarditis profylaxe van de Nederlandse Hartstichting. Hij was nauw betrokken bij de opstelling van richtlijnen voor meningitis, endocarditis, HIV-HCV co-infectie en S. aureus bacteriëmie. Zijn bijzondere kennis van infectieuze endocarditis leidde tot de oprichting van een speciale werkgroep in het AMC waar hij nu nog een promovendus begeleidt.

Van der Meer heeft meer dan 100 publicaties in de internationale medische literatuur op zijn naam staan en enkele hoofdstukken in leerboeken over infectieziekten. Naast de expertise op het gebied van infectieziekten heeft Van der Meer zich altijd voor de hele breedte van de inwendige geneeskunde geïnteresseerd. Gedurende zijn gehele loopbaan heeft hij studenten, co-assistenten en assistenten in opleiding tot internist begeleid en achterwachtdiensten verricht.

 

Aandachtsgebieden dr. J.T.M. van der Meer

Algemene interne geneeskunde met focus op infectieziekten in het bijzonder:

  • endocarditis
  • S. aureus infecties
  • HIV
  • hepatitis C

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder