head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dr. H. Oosterhof

Functie: Gynaecoloog | Dokkum | BIG 39023114101

 

Opleiding & ervaring

Dr Henk Oosterhof studeerde geneeskunde aan de Rijks Universiteit te Groningen. Vervolgens begon hij zijn promotietraject naar hemodynamische veranderingen bij het ongeboren kind in gecompliceerde zwangerschappen en promoveerde in 1993.
In 2002 voltooide hij zijn opleiding tot gynaecoloog in het Groene Hart Ziekenhuis Gouda, en Leids Universitair Medisch Centrum.

Van 2002 tot 2019 was de heer Oosterhof werkzaam als algemeen gynaecoloog in het Nij Smellinghe Ziekenhuis te Drachten. Zijn aandachtsgebieden waren oncologie, bekkenbodemproblematiek en menopauze. Gedurende die jaren was hij actief voor de Female Cancer Foundation (FCF) in Suriname en Afrika. Ook bekleedde hij meerdere bestuursfuncties (MSB Drachten, MCN, KNMG Fryslan).

 

Interessegebieden

Vanaf 2010 startte hij een Menopauzekliniek voor vrouwen met ernstige overgangsklachten. Naast zijn werk als gynaecoloog verricht hij wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van overgangsklachten op werkverzuim. Dit heeft geresulteerd in meerdere publicaties in internationale tijdschriften en begeleidt hij een promovendus op dit onderwerp. Oosterhof is tevens bestuurslid van de Dutch Menopause Society.

Momenteel geeft hij workshops en clinics aan bedrijven over duurzame inzetbaarheid van vrouwelijke werkneemsters, met speciale aandacht voor de overgang.

 

De heer Oosterhof verricht de gynaecologische expertises vanuit locatie Dokkum.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder