head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Revalidatiegeneeskunde

Uw bedrijfsarts, verzekeringsarts of werkgever heeft u voor medisch onderzoek verwezen naar onze revalidatiearts. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme en het onderzoek revalidatiegeneeskunde bij DC VerzuimDiagnostiek inhoudt.

 

Het specialisme revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde houdt zich bezig met het verbeteren van het functioneren van mensen met een tijdelijke of chronische aandoening van het bewegingsapparaat. Soms in combinatie met hersenletsel. Het doel is om mensen weer een plaats in de maatschappij te laten innemen.

De revalidatiearts behandelt de gevolgen van aangeboren afwijkingen, ongevallen, bijzondere ziektebeelden en operatief ingrijpen. Deze gevolgen komen vooral tot uiting in het motorisch handelen.

 

Het onderzoek revalidatiegeneeskunde

Het revalidatiegeneeskundig onderzoek bij DC VerzuimDiagnostiek duurt een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek wordt ingegaan op de klachten en de voorgeschiedenis.

 

De uitslag van het revalidatiegeneeskundig onderzoek

De resultaten van het onderzoek revalidatiegeneeskunde moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt binnen een week schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de bedrijfsarts, de medisch adviseur of verzekeringsarts die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken). Als wij, met uw toestemming, bij andere behandelaren informatie moeten opvragen, kan dit langer duren.

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt.

Uw verwijzend arts (bedrijfsarts, verzekeringsarts of medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

Meer informatie over onze revalidatiearts

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder