head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Psychologie

Uw bedrijfsarts, verzekeringsarts of werkgever heeft u voor medisch onderzoek verwezen naar onze psycholoog. Hieronder vindt u kort omschreven wat het vakgebied psychologie en het psychologisch inhoudt.

 

Psychologie

Psychologie in het algemeen is de discipline die zich bezighoudt met het innerlijk leven (kennen, voelen en streven) en het gedrag van mensen.

 

Het psychologisch onderzoek

Het (arbeids)psychologisch onderzoek bij DC VerzuimDiagnostiek is gericht op het in kaart brengen van uw psychische belastbaarheid, uw competenties en interesses.

Het is een onderzoek naar uw mogelijkheden, wat u leuk vindt en wat u aankan. De psychodiagnostiek wordt vaak ingezet bij loopbaanbegeleiding:

  • omscholen naar een andere functie
  • het beter functioneren in de huidige functie

Duur van het onderzoek: ongeveer 5 uur

 

De uitslag van het psychologisch onderzoek

De resultaten van het psychologisch onderzoek moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt binnen een week schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de bedrijfsarts, de medisch adviseur of verzekeringsarts die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken). Als wij, met uw toestemming, bij andere behandelaren informatie moeten opvragen, kan dit langer duren.

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt.

Uw verwijzend arts (bedrijfsarts, verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

De verwijzend arts bespreekt met u de uitslag van het onderzoek.

Meer informatie over onze psycholoog.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder