head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Gastro-enterologie

Uw bedrijfsarts, verzekeringsarts of werkgever heeft u voor medisch onderzoek verwezen naar onze maag-darm-leverarts. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme maag darm, lever (gastro-enterelogie) en het onderzoek bij DC VerzuimDiagnostiek inhoudt.

 

Het specialisme maag, darm, lever

De gastro-enteroloog wordt ook een maag-darm-leverarts genoemd (MDL-arts). Gastro-entoerologie is een specialisme binnen de interne geneeskunde.

De MDL-arts houdt zich bezig met onderzoek, diagnose en behandeling van maag, darm en leveraandoeningen. Voorbeelden van MDL-aandoeningen zijn:

  • Ontstekingen zoals ziekte van Crohn, hepatitis of colitis ulcerosa
  • Darmkanker
  • Darmpoliepen
  • Maagzweer
  • Galstenen

 

Het maag, darm, lever-onderzoek

Het maag, darm, lever-onderzoek bij DC VerzuimDiagnostiek duurt een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek wordt ingegaan op de klachten en de voorgeschiedenis. Het lichamelijk onderzoek beslaat in de meeste gevallen een:

////////

 

De uitslag van het maag, darm, lever-onderzoek

De resultaten van het maag, darm, lever-onderzoek moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt binnen een week schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de bedrijfsarts, de medisch adviseur of verzekeringsarts die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken). In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de vooraf gestelde vragen.

De verwijzend arts bespreekt met u de uitslag van het onderzoek.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder