head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Medische expertises

Medische expertise voor bedrijfsarts en verzekeringsarts

Voor wie een medische expertise?

Bij ziekte of bij arbeidsongeschiktheid hebben werknemers en werkgevers behoefte aan duidelijkheid. Zij willen weten:

  • wat de diagnose en prognose is van de gezondheidsklachten
  • of en wanneer een werknemer weer aan het werk kan
  • of een werknemer hetzelfde werk kan blijven doen, of aanpassingen nodig zijn.

DC VerzuimDiagnostiek biedt snel medische duidelijkheid. De medisch specialisten verbonden aan ons medisch expertise centrum zijn direct inzetbaar, waardoor een werknemer binnen een week terecht kan voor een medische expertise.

 

Verwijzing voor een medische expertise

Werknemers kunnen op verwijzing van een bedrijfsarts, verzekeringsarts of medisch adviseur terecht voor een medisch onderzoek. De arts verwijst als:

  • de diagnose moeilijk is te stellen
  • informatie uit de reguliere sector moeilijk is te krijgen
  • wachttijden in de reguliere sector de re-integratie tegenzit
  • het dossier niet compleet is zonder expertise
  • snelle, verantwoorde duidelijkheid over de medische oorzaken van verzuim voor alle partijen van belang is

 

Vooroverleg over de aanvraag is altijd mogelijk en zelfs zeer gewenst. Neem contact op met directeur Pieter Andre de la Porte. U kunt hem bereiken op 088 006 2850.

 

Voor welke medische expertises kunt u terecht?

In ons medisch expertise centrum kunt u terecht voor een groot aantal specialismen. Van orthopedie tot gynaecologie en van psychiatrie tot urologie.

Benieuwd naar wie de medische expertises uitvoeren? Maak kennis met onze specialisten. Een team van ruim zeventig ervaren medisch specialisten staat klaar voor een medische expertise op maat. Onafhankelijk en zonder wachtlijst.

Een deel van de medisch specialisten is lid van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Specialistische Rapportage (NVMSR). Deze vereniging biedt kwaliteitsnormen voor het werk van de medisch specialistische deskundige.

 

Waar vindt de medische expertise plaats?

In de meeste gevallen vindt het onderzoek plaats in ons medisch expertise centrum in Amsterdam, Dokkum, Schiedam of Maastricht. Door de samenwerking met een groot aantal medisch specialisten en maatschappen in ziekenhuizen, kunnen wij in meerdere plaatsen expertises aanbieden. Bekijk ons complete overzicht.

 

Verzekeringszaken en juridisch-medische vraagstellingen

Ook rechtbanken, advocaten en medisch adviseurs kunnen bij ons terecht met juridisch-medische vraagstellingen en verzekeringszaken. Deze vraagstellingen, bijvoorbeeld over de mate van invaliditeit, of over de causaliteit tussen een ongeval en de huidige beperkingen, behandelen wij vanuit ons Expertise Centrum MediLibra.

blank

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder