head_right_icon
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Drs. P.A.T. Carbaat

Functie: Neuroloog, niet praktiserend | Schiedam en Amsterdam | BIG 19020438401

 

Opleiding & ervaring

Drs. P.A.T. Carbaat (Pjotr) is na zijn medische studie in Utrecht en Militaire Dienst opgeleid tot neuroloog in het toenmalige Dijkzigt ziekenhuis, nu Erasmus MC te Rotterdam.

Van 1980 tot 2012 was hij werkzaam in het Albert Schweitzer Ziekenhuis (en rechtsvoorgangers) waar hij naast zijn werk als neuroloog ook vele bestuurlijke functies heeft uitgeoefend.

Na zijn “pensionering” heeft hij korte tijd in Suriname gewerkt, waar hij in verschillende ziekenhuizen waarnam. Thans is Carbaat als niet praktiserend neuroloog verbonden aan DC Expertise Centrum en DC VerzuimDiagnostiek.

 

Aandachtsgebied

Zijn aandachtsgebied is hoofdpijn.

 

Hoofdpijn, feiten en casuïstiek

Drs. P. Carbaat is auteur van het boek: “Hoofdpijn, feiten en casuïstiek”.

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende neurologische klachten. Medische professionals als huisartsen, neurologen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen worden vaak geconfronteerd met deze moeilijke klinische probleemstelling. Aan hoofdpijn kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen. Hoofdpijn kan een uiting zijn van betrekkelijk onschuldige tot zeer ernstige aandoeningen en een zorgvuldige diagnose is dan van het grootste belang.

In Hoofdpijn. Feiten en casuïstiek biedt hij concrete handvatten voor betrouwbare diagnostiek. Hij vertrekt daarbij zoveel mogelijk vanuit de rijke casuïstiek die zijn eigen praktijk biedt. Op een unieke, soms ongewone manier, weet de auteur het brede begrip hoofdpijn terug te brengen tot essenties die werkbaar zijn in de klinische praktijk.

In deze uitgave is er bijzondere aandacht voor migraine, een van de meest belastende vormen van hoofdpijn. Maar ook wordt uitgebreid stilgestaan bij patiëntgroepen als kinderen, ouderen en vrouwen waarbij hoofdpijn –of de diagnose daarvan- een afwijkende benadering kan vragen.

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Uw feedback

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Lees hier de veelgestelde vragen of stel ons uw vraag. Ook vernemen wij graag uw feedback naar aanleiding van uw bezoek aan ons centrum.

Lees verder